Skip to content

Ejbyprisen

Hvem skal have Ejby prisen 2021 ?

EJBY PRISEN

Som der står i vores vedtægter
§ 8 Bylauget kan vælge at uddele en eller flere årlige priser til:

1) Årets person/nabo/genbo/forening/virksomhed
2) Årets sted/have/grund/hus/vej
3) Årets idé/aktivitet/projekt

Alle medlemmer kan indstille til priserne.
Bestyrelsen træffer afgørelse om tildeling af priserne.

Send din indstilling inden den 20. Oktober 2021 til oldermand@ejbybylaug.com

 

EJBYPRISEN 2018 ER UDDELT

Ejby Bylaug har uddelt Ejby Prisen 2018 ved en fuld besat fællesspisning i Ejby og Omegns forsamlingshus, hvor omkring 80 borgere deltog. 

Ejby Bylaug havde opfordret borgere i lokalsamfundet at nominere kandidater til årets Ejby Pris og bestyrelsen havde valgt at invitere de ”TOP 3” nominerede til bylaugets fællesspisning.

Ejby Prisen er en anerkendelse og et skulderklap til en forening, en person eller en aktivitet i byen, der gør noget særligt positivt for lokalsamfundet.
 

De nominerede i 2018:

– Carsten Christiansen.. for den rullende naturskole.
– Maybritt Erichsen.. for sit store arbejde i Bramsnæs sejlklub.
– Vibber.. for bl.a. at knuselske byens børn.
– BFB v. Bo Eriksen.. for at fastholde foreningens store sammenhold.
– Poul Rævdal.. for mange gode initiativer i Ejby.
– Rita Allerup.. for at komme med nye og gode ideer til bylauget.
– Ejby bylaug for.. at skabe et større sammenhold i byen.

Årets modtager af Ejby prisen er et kendt ansigt i lokalsamfundet. Der deltager i stort set alle arrangementer. Og som der står i en af nomineringerne ”TORDENSKJOLD’S SOLDAT”.

Meget betegnende årets modtager POUL RÆVDAL

Som der videre står skrevet i en af nomineringerne: Poul har et imponerende drive, energi og et højt aktivitets niveau. Poul kaster sig ud i alt og har bestyrelses poster i, snart sagt enhver lokal forening.

I forsamlingshuset var du med til at tage initiativ til og iværksatte en total ”make over”. Så nu er det nærmest en fornøjelse at gå på toilettet uden brædtet vipper (lidt strengt sagt), havde det ikke været for din store indsats og energi Poul, havde vi nok ikke SÅ flot et forsamlingshus, som vi har i dag.

Ser vi et par år tilbage, slog du på stortromme for, byens ungdom, der gerne ville have, en ungdomsklub/værested – desværre ikke en nem opgave.

Du var også foregangsmand og fik arrangeret et borgermøde om tryghed, nabohjælp og tyveri forebyggelse i Ejby.

Ligeledes har du også været bagmand for flere fodbold arrangementer på storskærm her i forsamlingshuset.

Det var også dig, der tog initiativ til, en spændende aften her i huset, hvor vi, fik mulighed for at møde og tale med byens flygtninge, smage på noget af deres med og ikke mindst høre deres historier.

Dit drive så vi også, da du kæmpede for og med, at få fibernet til byen – vist nok en lidt hård kamp til tider. Men det lykkedes. lidt afhængig af, hvor man bor.

Og så kender jeg ikke nogen, der som Poul ved ALT. jeg mener Alt om IT. det skal siges, det ikke er en viden du holder for dig selv, du deler glad og gerne ud af den, du tilbyder foreninger/klubber hjælp til hjemmesider m.m. Selv mig, kan du få til at fatte lidt af dit IT univers…. Måske efter anden eller tredje forklaring.

Jeg startede med at sige du er et kendt ansigt i byen og det er sandt, men der kom rigtig fine nomineringer som lyder følgende:

 – Jeg kender faktisk ikke mange beboere her i Ejby, vi har ikke boet her så længe, MEN er Poul Rævdal ikke en mand, der gør en masse for byen !! Jeg nominerer ham i hvert fald….

 – Poul er så uselvisk og så engageret at man kun kan blive voldsomt imponeret.

Alle disse flotte ord kommer fra borgere i Ejby. så du er, helt sikkert en af dem, der gør en forskel for “Vores Sted” og du gør det samtidig med, du har et krævende job med rejser ud i den store verden, lige har bygget hus, har en familie der skal passes og meget andet, det er svært at stoppe rosen til dig. Jeg tror, konklusionen på alt dette, må være at sige: STOR tak til dig fordi du bor i Ejby.

Du er en værdig modtager af Ejby prisen 2018. Jeg vil gerne have lov , at overrække dig det synlige bevis på byen skulderklap til dig.

Kæmpe stort tillykke til Poul.

 

EJBYPRISEN 2017 ER UDDELT

Ejby Bylaug har uddelt Ejby Prisen 2017 ved en fuld besat fællesspisning i Ejby og Omegns forsamlingshus, hvor omkring 80 borgere deltog.
 

Ejby Bylaug havde opfordret borgere i lokalsamfundet at nominere kandidater til årets Ejby Pris og bestyrelsen havde valgt at invitere de ”TOP 3” nominerede til bylaugets fællesspisning.

Ejby Prisen er en anerkendelse og et skulderklap til en forening, en person eller en aktivitet i byen, der gør noget særligt positivt for lokalsamfundet.
 

På en flot 3. plads kom Maybritt Eriksen, som blev nomineret for sin indsats som hjertevarm, meget kærlig og tryghedskabende privat dagplejer i Ejby. Maybritt blev også nomineret for, sammen med Kim, Susan og Michael at være ”verdens bedste” kajak instruktører der flytter grænser og indgyder mod hos kursisterne, som der stod i nomineringen:

Før jeg begyndte at gå til kajak, turde jeg ikke svømme ud på det dybe vand, men det skulle jeg, da der er svømmeprøve på 600 m, det lykkedes for instruktørerne at fjerne min frygt, så jeg nu benytter enhver chance for at komme på vandet.. Tænk sådan instruktører findes i Bramsnæs sejlklub… fantastisk…

Stort tillykke til Maybritt.

På en super 2. pladskommer Ejby’s festfyrværkeri. Aldrig har man set denne kvinde, bare en smule mut, jeg taler selvfølgelig om Vibber alias Vibeke Munch Hestbæk. I nomineringerne står følgende:

Vibber har en enorm positiv og kreativ indflydelse på alle børn i Ejby. Vibber står altid på hovedet for børnene på skolen og Grønhøjgård.. selv om aftenen, ser vi Vibber i diverse Foreninger til stor glæde for alle aldre. Kan ikke komme i tanke om nogen der har mere energi og overskud.. kort og godt alle børn i Ejby elsker Vibber……

Stort tillykke Vibber…

Der var en, der skilte sig ud og løb med over halvdelen af nomineringerne og Ejby prisen 2017 gik til Bo Eriksen.. I nomineringerne lød det følgende

Bo har, trods sin forholdsvis unge alder igennem 10 – 15 år været formand for fodboldklubben i Ejby. En ildsjæl betegnes som en, der brænder for en sag, og det gør Bo absolut. Hvis ikke Bo, havde gjort det til sit mål i livet, at tjene Bramsnæs FB, ville klubben ikke eksistere. Udover sit formandskab har Bo mange forskellige kasketter på, han kridter baner, han har været vaskekone, og han er hovedansvarlig for, at Bramsnæs FB hvert år stiller op med 70 – 80 frivillige på Roskilde festival, hvor der bliver tjent penge til klubben, bla. så ungdoms spillerne, kan komme på fodboldskole. Flere gange når hold har været tæt på at lukke, har Bo gået ind og taget trænerposten.. senest i 2015-16, hvor han reddede det daværende u17 hold, samtidig med Bo var holdleder på senior holdet, det har gjort at stammen på dette hold, i dag er stammen på klubbens 1. hold, i øvrigt er det mange år siden, klubben har haft ca. 40 stk. senior spillere..meget imponerende. Ungdoms afdelingen har siden 2005 startet et nyt hold op hvert år, det er der ikke mange provins klubber, der kan prale af. Hvorfor et nyt klubhus ved hallen er stærkt påkrævet og meget ønsket… også det projekt arbejder Bo med – han har lovet at han ikke stopper før klubhuset fungerer.


Bo Eriksen fortjener at få Ejby prisen for sit store engagement, da vi ved, hvor mange kræfter han bruger. Bo er en ægte Ejby dreng, der sætter en ære i at repræsentere Ejby og han vil give alle børn/unge og voksne de absolut bedste forudsætninger for at dyrke deres yndlingssport og hvad der er ligeså vigtigt, at styrke sammenholdet i vores by.


STORT TILLYKKE… Bo Eriksen du er en værdig vinder af Ejby prisen 2017.

EJBYPRISEN 2016 BLEV UDDELT

 

Et lokalt skulderklap i form af Ejbyprisen 2016 blev uddelt onsdag d. 2. november. Det skete ved en fuldt besat fællesspisning i Ejby Forsamlingshus, hvor over 80 lokale beboere deltog.

Det var Ejby Bylaug, der havde arrangeret den fælles madaften, hvortil der var god opbakning.

 

Ved samme lejlighed kunne Ejby Bylaug for første gang uddele Ejbyprisen, der er en anerkendelse og et skulderklap til en forening, en person eller en aktivitet i byen, der gør noget særlig positivt for lokalsamfundet.

 

Prisen 2016 gik til Ejby Havn, der med sit initiativ og gå-på-mod, udmøntet i det nye byggeri på havnen, om nogen har gjort sig fortjent til prisen. 

 

Det var Kirsten ”Plys” Baltzersen, olderkone i Ejby Bylaug, der overrakte prisen til havnens repræsentanter. Hun sagde bl.a. i forbindelse med overrækkelsen: ” I dette første år med Ejbyprisen har der kun været én kandidat til prisen – det er Ejby Havn, der med frivillige kræfter er blevet en både flot, hyggelig og attraktiv havn, hvor man virkelig har lyst til at tage hen.”

 

Ejby Havn har gennem det seneste år gennemført et større byggeri af nye fiskerhuse, hvor der også er offentlige faciliteter som nye toiletforhold og et lokale med havneudsigt, som står til rådighed for foreninger og institutioner.